Nieuws
Al het nieuws omtrent Eelco Veldhuijzen is hier te vinden:

1 februari 2009

Eelco op goede weg.

De eerste helft van de voorbereiding zit erop en het is tijd om te evalueren. Belangrijkste is dat Eelco zijn rug helemaal heel is gebleven. Wel kampt hij met wat kleine pijntjes, waarvan zijn linker achilles de meeste problemen geeft. Waar in 2009 de snelheid en horden opgepakt had moeten worden, moet dat nu helaas nog even wachten. Langzaam aan wordt de snelheid opgevoerd, de horden blijft beperkt tot beweeglijkheid en lage hekjes.

Natuurlijk zijn er ook positieve punten. Zo gaat de krachttrainingen erg goed. Het accent ligt hier nog meer op maximaalkracht dan vorige jaren. Dat betekend minder herhalingen maar wel grotere gewichten. Daarnaast lijkt het duurvermogen van Eelco ook fors te verbeteren. Lang werk in het bos werpt zijn vruchten af. Voor de afwisseling deed Eelco de afgelopen periode een cross mee en een run-mountainbike-run. Erg leuk om te doen, lekker anoniem en zonder prestatie drang. (oké, met een beetje prestatie drang!!)

Toch moet er nog een hoop werk verzet worden de komende periode. Over 11 weken vertrekt Eelco naar Formia (Italie) voor zijn voorjaars trainingsstage. Daar moeten de puntjes op de i gezet worden, maar eerst moet het tempo ophoog. Zowel op het korte werk maar zeker ook op de langere tempo's. Dat betekent weer flink afzien, maar dat is het waard.

De studie Fysiotherapie gaat nog steeds goed. Toetsen worden gehaald en de motivatie blijft. Vanaf morgen moet Eelco zijn eerste stage gaan lopen. De komende tien weken loopt hij daarom mee in het verpleeghotel Bovenwegen in Zeist. Maandag en vrijdag zijn de stage dagen zodat dinsdag, woensdag en donderdag onder begeleiding van Marita van Zwol hard getraind zal worden.

 

13 november 2008

Eelco gaat trainen onder leiding van kersverse bondcoach horden, Marita van Zwol en bondstrainer lange horden Tim verlaan.

Na een verloren seizoen en het stoppen van Eelco zijn trainer Harry Schulting is hij op zoek gegaan naar een nieuwe trainingssituatie. Mede door de aanstelling van Marita als full time trainer/coach en het feit dat ze daardoor veel op Papendal zal zijn maakte Eelco deze beslissing. Ook zal Eelco herenigd worden met zijn vroegere trainingsgenoot Thomas kortbeek. De trainingsweek van Eelco begint nu steeds meer vorm te krijgen en de komende tijd zal daar meer duidelijkheid over komen.

 

18 Oktober 2008

Verhuisbericht:

Per 31 oktober 2008 zal ik samen met trainingsgenoten Maarten en Jelle Heisen op het volgende adres verblijven:

Jelle en Maarten Heisen
Eelco Veldhuijzen

Paulus Potterstraat 43
6717 TG Ede

Wat betekent dit?
Om een extra stap te maken moeten we zorgen dat de faciliteiten zo goed mogelijk zijn. Zeker als we indoor hard willen lopen moeten we ook indoor trainen. Dit kan goed op Nationaal trainingscentrum Papendal en ook in Omnisport Apeldoorn. Met name de snelheidstrainingen komen veel beter tot zijn recht als we binnen trainen of in mooi weer. Daarom hebben wij besloten dat we ook moeten zorgen dat we deze faciliteiten beter tot onze beschikking hebben. Het kost teveel tijd, geld en energie om regelmatig heen en weer te rijden en daarom ontstond het idee om in de regio van Papendal te gaan wonen. Na verschillende opties te hebben overwogen zijn we uiteindelijk tot een woning in Ede gekomen. We zijn erg blij dat wij zijn uitgekozen om deze woning te mogen huren. De locatie is met 10 minuten rijden een perfecte uitvalsbasis voor Papendal en is ook goed te bereiken vanaf Utrecht en Woerden.
Praktisch zal het erop neerkomen dat we 3 a 4 dagen per week in Ede zitten en de andere dagen gewoon bij Clytoneus in Woerden trainen.